Open/Close Menu Ingyenes pszichológiai előadások mindenkinek!
kép forrása: https://wmn.hu/picture/37265/normal/27/00027691.jpeg

dr. Lukács Liza, Ph.D., krízistanácsadó szakpszichológus előadása

Az éhes lélek gyógyítása
– A túlsúly és az evési zavarok lélektani háttere –

Tudta, hogy a férfiak 54%-a, míg a nők 52%-a küzd túlsúllyal? És azt, hogy az elhízott emberek kb. 50%-a falászavartól is szenved, amely falásrohamokban, olykor egész napos eszegetések formájában mutatkozik meg?
Az evés alapfunkció, ezért könnyen jelennek meg az étkezés területén a tartós vagy átmeneti lelki egyensúlyhiány tünetei, amelyek nem minden esetben kórosak, de mégis jelzik, hogy az egyén életében valami nem jól működik vagy hiányzik. Mélyebb pszichés, gyermekkori gyökerű elakadást mutatnak az evészavarok, melyek leggyakoribb formái az anorexia, a bulimia és az orthorexia. Minden típusú evészavarnál azt figyelhetjük meg, hogy mindkét irányban kitolódnak az életkori határok, és egyre több krónikus esettel is találkozunk, melyet sokszor éppen a fogyókúra súlyosbít.
Bár e területet a pszichológiában közel két évtizede igen intenzív kutatási érdeklődés övezi, a fogyókúraipar, a családi kapcsolatok mintázatainak változása, a szociális média hatásai újabb és újabb kihívást jelentenek az evési problémák gyógyításával foglalkozó szakembereknek. Az előadás az integratív szemléletű kezelési lehetőségeken túlmenően sorra veszi a prevenció célterületeit is.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel a 2018-as KAPSZLI Pszichológiai Napokon! 🙂

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Top
Follow us: