Open/Close Menu Ingyenes pszichológiai előadások mindenkinek!
fliegauf-gergely-2013

Dr. Fliegauf Gergely PhD, az OPCAT főosztályvezetőjének előadása

A börtön zárt közeg, de nem csak olyan értelemben, hogy falak és rácsok veszik körül. A börtön olyan értelemben is zárt, hogy az emberi kapcsolatok más szabályoknak vannak alárendelve, mint a külvilágban. Ugyanakkor a börtön nincsen elzárva a külvilágtól – a börtönben embertelen dolgok történnek. Milyen ártalmakat okoz az embertelenség egy ilyen zárt közegben? A börtönből emberek kerülnek a szabad világba, és magukkal viszik a börtönben elszenvedett traumáikat/ártalmaikat, és – a szociológia nyelvén szólva – újrateremtik a bűnözést. Ha nem lehet az ártalmakat később helyrehozni, akkor meg kell őket előzni.
A megelőzésnek most már Magyarországon is van egy jogintézménye, az OPCAT nemzeti megelőző mechanizmus.
Hogyan kell interjút készíteni egy olyan bizalmas helyzetben, ahol az interjú alanya tarthat attól, hogy a beszélgetés után retorzió éri? Milyen tecnikákat lehet alkalmazni idős, értelmi fogyatékos, vagy pszichotikus emberekkel? Hogyan lehet intoxikált vagy szer-megvonásos személyekkel beszélni egy ilyen közegben? Hogyan lehet az ott dolgozókkal kommunikálni?

A rendkívül izgalmas kérdésekre április 6-án, pénteken, Dr. Fliegauf Gergely előadásában kaphatsz választ a KAPSZLI Pszichológiai Napokon! Tarts velünk! :

Az esemény itt található: http://ww.facebook.com/events/206611806593247/

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Top
Follow us: