18
december
7:30 du. — 8:30 du.
Károli Gáspár Református Egyetem BTK
Reviczky u. 4.

Budapest, Magyarország
Események betöltése
  • Ez az event elmúlt.

Harsányi- Southpark

A South Park korunk egyik – ha nem a – legkultikusabb szatirikus televíziós sorozata. Nem létezik olyan aktuális társadalmi vagy popkulturális jelenség, amit ne dolgozott volna fel, amiből ne csinált volna viccet kendőzetlen fekete humorral az elmúlt 20 évben.
Mindenki, aki látott belőle akár egy részt is, talán sejti, hogy a paródián kívül a legtöbb epizódban mélyebb tartalom is ül, mely kíméletlen görbe tükröt mutat a társadalom valamennyi abnormalitásának.
Az évzáró LelkiMorzsánkon dr. Harsányi Gergő egy olyan szemszögből elemzi a sorozatot, amilyenből talán még kevesen gondolkodtak róla. Milyen is a South Park, ha a szociálpszichológia oldaláról próbáljuk megvilágítani? Mivel hat a nézőkre két évtizede töretlen sikerrel? Milyen a főszereplők szűkebb társadalmának lélektani dinamikája? Miben rejlik az egyik főszereplő, Eric Cartman közösségformáló ereje a kezdetekben, és hogyan változik ez a baráti közösség az évtizedek során?

Gyere el, és megtudod! 🙂

Várunk mindenkit szeretettel!

Az esemény természetesen mint mindig, ezúttal is ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2017. DECEMBER 11-ÉN, 20 ÓRÁTÓL az alábbi linken lesz lehetőségetek:

https://www.eventbrite.com/e/cartman-uj-ruhaja-20-szocialpszichologiai-jelensegek-south-parkban-harsanyi-szabolcs-lelkimorzsa-tickets-40982588024

Részletek

Dátum:
december 18, 2017
Időpont:
7:30 du. - 8:30 du.
Esemény Category: