Írások
A kékgalléros munkaerő képzése

A kékgalléros munkaerő képzése

Azon vállalatok számára, amelyek jelentős számú fizikai munkaerőt foglalkoztatnak, fontos kérdés lehet a kékgalléros munkaerő képzése. 

Mielőtt azonban a vállalat képzésre fordítaná a figyelmét, fontos felmérni a munkavállalók kompetenciáját, készségeit, képességeit, hogy beazonosítsa a fejlesztendő területeket. Így azokra a területekre fókuszálhatnak a képzések során, amelyek fejlesztésére a leginkább szükség van. A képzésekkel a munkavállalók hosszú távú beválása is biztosítható, vagy legalábbis növelhető az esély arra, hogy a munkatárs képes lesz sikeresen ellátni a munkakörben meghatározott feladatait. Ennek nagy előnye, hogy csökkenthető a fluktuáció, így kevesebb időt és energiát kell a cégnek a toborzásra és kiválasztásra fordítania, valamint azért is hasznos, mert a képzésekkel a tehetségeket meg tudják tartani a vállalatnál.

A PractiWork módszertana felhasználóbarát felületen teszi lehetővé a munkavállalók objektív mérését. Az innovatív találmány élményszerűvé teszi a mérési folyamatot, miközben számszerűsíthető eredményeket ad, mindezt költséghatékony módszerrel. A kapott eredményeket pedig kontrollcsoporttal összehasonlíthatjuk