Írások
A településrendezési tervek célja

A településrendezési tervek célja

A Városfejlesztés Zrt. városrendezés céljából készíti el a településrendezési terveket. Ezek megvalósításra alkalmas önkormányzati fejlesztési programokat tartalmaznak, valós fejlesztéseket alapoznak meg, és megvalósíthatóak a közszféra és a magánszféra együttműködésén alapuló településfejlesztési modell alkalmazásával. Az önkormányzatok településfejlesztési célkitűzéseit a fejlesztéseket megalapozó településrendezési tervek rögzítik.

A településrendezési tervek a település hosszú távú társadalmi, gazdasági fejlődését alapozzák meg, és kijelölik a fejlődési pályát. A tervek tehát sokrétű hatással vannak a település életére, ezért érdemes nagy gondossággal eljárni a tervezés során. A Városfejlesztés Zrt. 20 év szakmai tapasztalattal segíti a települési önkormányzatokat fejlesztési céljaik előkészítésében, tervezésében és megvalósításában.

A szervezet már eddig is számos sikeres projektben vett részt, melynek során többféle településtípus – köztük Budapest egyes kerületei, megyeszékhelyek, megyei jogú városok – fejlesztésében vállalt szerepet.