Írások
Egy rendszer, amely megidézi Luke Skywalker otthonát

Egy rendszer, amely megidézi Luke Skywalker otthonát

Egy nemzetközi csapat most egy rendkívül izgalmas csillagászati felfedezést tett. Kiderült, hogy létezik egy ritka rendszer, mely több bolygóból áll, és elképesztő módon hasonlít arra a helyre, amit George Lucas Star Wars-sorozatának hőse, Luke Skywalker, otthonának nevezett: Tatooine.

A Tatooine bolygó, amit a filmekben megismerhettünk, egy sivatagos és elhagyatott hely volt, messze az Arkanis szektorban, 43 000 fényévre a galaxis középpontjától. A Tatooin a Tatu rendszer legbelső bolygója található. Mellette két hatalmas, lakatlan gázbolygó, az Ohann és az Adriana helyezkedik el. A két bolygó között hét hold kering.

Ez az új felfedezés mindenképpen izgalmas időszakot ígér a csillagászat számára, és rámutat arra, hogy a galaxisban még mindig sok titok rejtőzhet. A csillagászok további kutatásaik során talán még több hasonló rendszert fognak felfedezni, amelyek még inkább emlékeztetnek majd a Star Wars világára.

Egyvalami azonban biztos: a csillagok és a világegyetem mindig is lenyűgöző és rejtélyes marad számunkra. És talán, valahol a végtelen űrben vár ránk egy valódi Tatooine-szerű hely, ahol a fantázia és a valóság egymással összetalálkozik.