Írások
Hogyan hat a termékenységre a „mindent gyógyító” ginzeng?

Hogyan hat a termékenységre a „mindent gyógyító” ginzeng?

Az utóbbi évtizedekben nagyon előtérbe került a gyermekáldási nehézségek témaköre. Rengetegen próbálkoznak, mégsem jön össze a fogantatás. Azonban nem jó stratégia, ha a pár tagjai magukat hibáztatják.

Sokszor csupán az elveszett testi-lelki harmónia megtalálása szükséges a családbővítési célokhoz. Ha a mentális egészségünk rendben van és a fizikai fittségünkért is teszünk, érdemes utánanézni, milyen konkrét segítség áll rendelkezésre a termékenység elősegítésére.

A termékenységgel kapcsolatban sokszor felmerül a ginzeng neve. Ez egy Ázsiából származó növény, melynek számos jótékony hatást tulajdonítanak. Másik nevén Panax, mely „mindent gyógyítót” jelent. Ez talán túlzás, ám az tény, hogy serkenti a szellemi aktivitást, memóriát, koncentrációt. Immunerősítőként és afrodiziákumként is alkalmazzák. Melegítő hatású, férfiaknál növeli a teljesítőképességet. Ami pedig legjobban alátámasztja a ginseng termékenység növelő hatását, hogy közvetlenül hat a nemi működésben szerepet játszó hormonokra, így biológiai alapon fejti ki hatását.