Írások
Hogyan nyerjük meg az áhított munkát?

Hogyan nyerjük meg az áhított munkát?

Ahhoz, hogy kitűnjünk a többi jelölt közül és meggyőzzük a munkáltatókat, hogy miért is érdemes minket alkalmazni, rendkívül fontos a motivációs levél írása. A motivációs levél lehetőséget ad számunkra arra, hogy bemutassuk készségeinket és releváns tapasztalatainkat

Kezdjük a motivációs levelet a címzett nevének megszólításával. Ez mutatja, hogy törődünk a részletekkel és figyelembe vesszük a munkáltató egyéni jellemzőit. 

Röviden mutassuk be magunkat, beleértve a végzettségünket és a szakterületünket. Ezt követően emeljük ki a motivációinkat, amelyek miatt érdeklődünk az adott munka iránt. Fontos, hogy ebben a részben bemutassuk a szenvedélyünket, az érdeklődésünket és azokat az eredményeket vagy tapasztalatokat, amelyek minket a pozícióra kvalifikálnak.

Az adott pozícióhoz kapcsolódó releváns készségeket és tapasztalatokat kiemelhetjük a motivációs levélben. Soroljuk fel azokat a képességeket, amelyekkel rendelkezünk, és hogyan használtuk ezeket korábbi munkahelyeinken vagy projektekben. Fontos, hogy a készségek és tapasztalatok összhangban legyenek a céggel és a pozícióval.

Zárjuk le a motivációs levelet köszönetnyilvánítással és megerősítéssel a további lépésekről. Például jelezhetjük, hogy szeretnénk személyesen találkozni az állásinterjún.