Írások
Miért érdemes külföldi munkavállalókat (is) foglalkoztatni a cégünkben?

Miért érdemes külföldi munkavállalókat (is) foglalkoztatni a cégünkben?

Sokan idegenkednek attól, hogy környező országokból vagy akár Ázsiából érkező munkaerőt foglalkoztassanak, hiszen tartanak attól, mi lesz ha nem válnak be a cégnél, vagy éppen nem tudnak beilleszkedni a céges kultúrába.

Aggodalomra azonban semmi okunk, ha olyan munkaerő kölcsönző céget bízunk meg a toborzással, amelyik felelősséget vállal a kiválasztott munkavállalókért. Ezek a cégek ugyanis gondosan megszűrik a jelentkezőket, és csak olyan munkaerőt hoznak a cégünkbe, akikért felelősséget tudnak vállalni. Így a beválás kockázata már kisebb, hiszen a cég érdeke is, hogy a megfelelő munkaerőt közvetítse ki a megbízójának. A munkaerő kölcsönző cégek nagy hangsúlyt fektetnek a kiválasztási folyamatra, így ez a teher lekerül a cégvezető vagy HR vezető válláról.

Tapasztalatok szerint a külföldi munkavállalók szorgalmasak, jól terhelhetők és jól bírják a monoton munkákat is, így a gyártás, termelés területén nagyon jól lehet őket foglalkoztatni. Az egyetlen dolog, amiben érdemben eltér a foglalkoztatásuk a hazai munkavállalókétól, hogy szinte minden esetben szükséges gondoskodni a külföldi dolgozók szállásoltatásáról is.