Írások
Miért ilyen magas hazánkban a depresszióban szenvedők aránya?

Miért ilyen magas hazánkban a depresszióban szenvedők aránya?

Sajnos Magyarországon feltűnően sok ember szenved depresszióban, ráadásul sokan nincsenek is tudatában a betegségükkel. Az okok között a stressz, a bizonytalanság, de akár a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód is szerepel.

Ez az állapot egy összetett folyamat, nagyon sokféle dologtól alakulhat ki, így gyógyítása is összetett munkát igényel a pácienstől. Nem mondhatjuk, hogy a gyógyulás könnyű vagy rövid, de mindenképpen foglalkozni kell vele, hiszen kezelés nélkül a betegek állapota csak súlyosbodhat az idők folyamán. Sokféle ok vezethetett oda, hogy hazánkban ilyen sokan szenvednek depresszióban, mindenesetre van remény, hiszen a gyógynövények itt is segítségünkre lehetnek.

Depresszió ellen hatásos lehet a közönséges orbáncfű, amely a gyógynövények között a leghatásosabb antidepresszáns. Fontos azonban, hogy maximum 6 hetes kúrát szabad végezni, utána legalább egy hónap szünetet kell tartani. Szintén hatásos lehet depresszióval küzdőknek a citromfű, a borsmenta, macskagyökér és a komlótoboz, amely a szívre, keringési rendszerre ható feszültséget képes oldani.