Írások
Pót munkaerő hátrányokkal

Pót munkaerő hátrányokkal

Nemrég találtam egy olyan álláshirdetést, mely ideális lenne számomra, de mégis volt egy hátulütője. A cég remek helyen található, és bár be kell járni az irodába heti négy alkalommal, ez mégsem okozna gondot. A pozíció pontosan olyan, amilyet kitűztem magamnak álom munkaként, mikor tavaly elvégeztem egy plusz továbbképzést is.

Ismerek is ott egy-két embert, és megerősítették, hogy igazán jó a munkahelyi légkör. A főnök is szimpatikusnak tűnik – utánanéztem LinkedInen is – szóval szeretném megpályázni az állást. Azonban a kiírásban szerepel, hogy ez egy határozott idejű pozíció, valaki szülési szabadságra ment, és az ő helyére keresnek embert.

Utánanéztem, hogy melyek a jellemzői egy határozott idejű munkaviszonynak. Ilyen szerződést konkrét dátumokkal kötnek, előre leszögezve, hogy mikor ér véget a konkrét megállapodás. Erre az időre rögzítik a bért és juttatásokat (ezek is járhatnak), de ennek az időnek a lejártával a szerződés automatikusan megszűnik. A határozott idejű munkaszerződés meghosszabbítása általában már történhet határozatlan idejű szerződéssel, ha utána szeretnének megtartani.