Írások
Területfejlesztés, területrendezési tervezés

Területfejlesztés, területrendezési tervezés

Az operatív fejlesztési megközelítés a területfejlesztési és területrendezési tervezésben kistérségi és nagyobb térségi szinten is eredményesen alkalmazható. 

A Városfejlesztés ZRt. egyik fő profilja a települési önkormányzatok számára a területfejlesztési és területrendezési tervek, tanulmánytervek kidolgozása,  ezidáig már számos sikeres projektet zárt le.

A területfejlesztési stratégiák és tervek készítése során a Városfejlesztés ZRt. szerepe meghatározni a szükséges eszközöket a stratégiákban rögzített fejlesztési célok megvalósításához.

A területfejlesztési tervek és stratégiák kidolgozása során a Városfejlesztés ZRt. megvizsgálja a településrendezési és területrendezési tervekben rögzített fejlesztési elképzelések megvalósíthatóságának társadalmi, gazdasági és műszaki hatását. Ezen fejlesztési elképzelések kiértékelése alapján pedig meghatározza a fejlesztéseket, amelyeket a területrendezési tervekben rögzítenek. Az időben megkezdett és szakmailag megalapozott stratégiai tervezés lehetővé teszi a valós helyi és társadalmi fejlesztési igényekre reagáló, megvalósításra alkalmas területfejlesztési projektek kidolgozását.