Írások
A településrendezési tervek sikeres példái hazánkban

A településrendezési tervek sikeres példái hazánkban

Egy település arculatát és fejlődési irányát alapvetően meghatározzák a településrendezési tervek. Éppen ezért gondos tervezésre van szükség. A Városfejlesztés Zrt. a hazai településfejlesztés egyik elismert szakértőjeként számos sikeres fejlesztési projektben vett részt.

Ezek egyike Nagykanizsa város településrendezési koncepciója, amelyet az Akcióterv Zrt.-vel közös konzorciumban készítettek el a Városfejlesztés szakemberei. Az általuk elkészített, új szemléletű tervek olyan új eszközöket biztosítanak a város számára, amelyek a fenntarthatóságot szolgálják társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból is.

A településrendezési eszközök összehangolt rendszert alkotnak a Nagykanizsára tervezett valamennyi egyéb fejlesztési tervvel is, amelyeket a Modern Városok Program keretében terveznek megvalósítani. Ezen felül a településrendezési eszközök a Zala megyei fejlesztési tervekkel is összhangba került, vagyis olyan terv jött létre, amely minden szempontból beleilleszthető a térség fejlesztési elképzeléseibe, és koherens rendszert alkot azokkal.