Írások
Álláskeresési csomag plusz

Álláskeresési csomag plusz

Több olyan hasznos dokumentum és felület áll rendelkezésre, ha valaki igazán profin szeretne nekilátni az álláskeresésnek. Nem szabad leragadni az olyan alap felkészülésnél, hogy valaki csak megír egy standard önéletrajzot, és esetleg mellé készül egy sablonos kísérőlevél.

A mai toborzók előszeretettel tekintik át a jelöltek közösségi média profiljait, így első feladatunk, hogy a Facebook illetve Instagram oldalunkat megtisztítsuk. Távolítsuk el az olyan unprofesszionális képeket és tartalmakat, amelyek rossz fényt vethetnek ránk, illetve a privátabb bejegyzéseknél állítsuk be a láthatóságánál csak az ismerősöket a nyilvános helyett. Ez legyen nyugodtan az alapbeállítás, így elkerülhetjük, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljünk.

A szakmaiság bemutatására javaslom, hogy alakítson ki mindenki egy LinkedIn profilt, ahol a szakmai adatok és eredmények szerepelnek, valamint a meglévő munkakapcsolatok, melyek referenciaként működnek. Még jobb, ha visszajelzéseket tudunk megjeleníteni eddigi kollégáktól, melyek bizonyos készségeket, eredményeket helyeznek fókuszba. Ezen a felületen is lehet direktben jelentkezni az ott meghirdetett állásokra.