Írások
Az IFKA tevékenysége a magyar vállalkozások érdekében

Az IFKA tevékenysége a magyar vállalkozások érdekében

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. már több mint 30 éve alakult azzal a céllal, hogy gazdasági támogatást és szervezetfejlesztést nyújtson hazánk kisebb és nagyobb vállalkozásai számára. A szervezet jogelődjét még az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium és az Ipari Fejlesztési Bank alapította meg Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány néven.

Az IFKA egyik programjának keretében kidolgoztak egy minősítési rendszert, mellyel a hazánkban tevékenykedő cégek jelentkezés után átvilágításra kerülnek és a kritériumok teljesülése esetén minősítő tanúsítványt kaphatnak. Az IFKA minősített vállalkozások a piacon minősített szakértőként pályázhatnak olyan állami ill. EUs projektekre is, ahol ez a minősítés alapkövetelmény.

Az IFKA üzemelteti ezen felül a Vállalkozói Információ portált is, ahol regisztráció után hasznos információt kaphatnak a vállalkozások a számukra releváns szolgáltatásokról, támogatásokról és hitelekről. Ezen az előszűrésen szerepelt sikerrel a Learning Innovation Kft. is, akik több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek a felnőttképzés, szervezetfejlesztés és projektmenedzsment területén.