Írások
Délkelet-Ázsiából is várjuk a dolgozókat

Délkelet-Ázsiából is várjuk a dolgozókat

Hazánkban már több ezer olyan vendégmunkás dolgozik, akik nem beszélik nyelvünket, mégis jól be tudnak illeszkedni bizonyos szektorokban az angol nyelvtudásukra támaszkodva. Országszerte a nagyobb városokban találkozhatunk pl. filippínó dolgozókkal, akik különösen a termelő szektorban, így például az autóiparban dolgoznak, de jelen vannak még a kereskedelem, logisztika, élelmiszeripar vagy éppen a turizmus, vendéglátóipar területén is.

A Fülöp-szigeteki munkaerő azért is népszerű, mert ezekben a szektorokban már évek óta küzdenek munkaerő-hiánnyal, ők pedig fiatalok, képzettek, rátermettek és kulturálisan hasonlóak az európai emberekhez. Náluk olyan magas a munkanélküliség, hogy jó lehetőség számukra külföldön munkát vállalni, így hazánkban is több HR szolgáltató áll kapcsolatban a kormányszervekkel, hogy szervezett és szabályozott körülmények között közvetítsék a jelentkezőket

Olyan munkaadók részesítik előnyben az ő munkájukat, ahol nem feltétlenül elvárás a magyar nyelv használata, pl. gyári betanított munkáknál, szállodai háttérfeladatoknál vagy éppen az egészségügyben asszisztenciaként.