Írások
Ezt tehetjük alacsony munkahelyi teljesítmény esetén

Ezt tehetjük alacsony munkahelyi teljesítmény esetén

Egyik beosztottam mostanában nem hozza az elvárt szintet a munkájában, sajnos hetek, hónapok óta alulteljesít. Figyelmetlen, szétszórt, emiatt hibákat vét, és nem tudja befejezni a munkáját adott időre. Inkább már nem is bízok rá összetettebb feladatot, pedig az is a munkakörébe tartozna. Igazából szeretnék már megválni tőle, mert szükségem lenne egy megbízható, magas színvonalon dolgozó munkatársra ebben a pozícióban.

Mivel határozatlan idejű munkaszerződése van nálunk, de itt nem súlyos, azonnali felmondást maga után vonó esetekről van szó, így figyelembe kell vennem, melyek a törvényes felmondás szabályai. Szeretnék korrekten eljárni, de pontot tenni a dolgok végére. Ezért a kollégával kapcsolatban dokumentálom a problémákat, e-mailben jelzek vissza és az ügyfelektől is megőrzöm a panaszokat egy erre megnyitott mappában. Volt már egy beszélgetésünk is a gondokról, ahol pontokba lejegyeztem számára a fejleszteni valókat, és határidőt adtam neki a fejlődésre.

Ha tehát hónap végéig nem sikerül változtatni a teljesítményén, akkor úgy gondolom, megalapozott lesz a felmondás részemről.