Írások
Hasznos tippek csecsemőkori kólika esetén

Hasznos tippek csecsemőkori kólika esetén

Egy újdonsült kismama napjai az első időkben igencsak kimerítőek. Nincs sok idő kipihenni a szülés fáradalmait, hiszen egy kisbabáról való gondoskodás legtöbbször 0-24 órás műszakot jelent. A gyerekek minden életkorának megvannak a maga szépségei és kihívásai.

Az újszülötteknél ez az első nehézség általában a kólika. A babák bélrendszere életük első hónapjaiban még fejlődés alatt áll. A megfelelő emésztőenzim szint és a jó bélbaktérium flóra kialakulásához idő szükséges. Ez a folyamat sokszor csillapíthatatlan sírásban és nyűgösségben nyilvánulhat meg.

A jó hír az, hogy mi is tehetünk valamit a helyzet kezelésére. Ajánlott, hogy a szoptatós kismama ebben az időben kerülje a puffasztó (káposztafélék és hüvelyesek), csípős, nagyon fűszeres ételeket. A szoptatás után minden esetben érdemes büfiztetni hiszen, amikor a baba sok levegőt nyel, az gyötörheti a beleit. A görcsoldó és nyugtató hatású gyógynövények közül bevethető a kamilla, amit tea forrázat formájában baba és mama egyaránt fogyaszthat.