Írások
Így védekezz a stressz káros hatásai ellen!

Így védekezz a stressz káros hatásai ellen!

A stressz sajnos mindenki életében jelen van és nem kell sokat gondolkodni rajta, miért rossz ez így. A folytonos és magas szintű mentális megterhelés könnyen testi tüneteket is okozhat amellett, hogy érzelmi oldalról is káros. 

A mindennapi stressz kezelése és csökkentése azonban nem egyszerű feladat. Tudatos hozzáállást, a konfliktus helyzetek elkerülésének taktikáit és különböző stresszkezelési technikák elsajátítását igényli. A probléma megszüntetésében elsődleges a helyes hozzáállás kialakítása. Értékeljük higgadt fejjel és őszintén a stresszhelyzetek forrásait. Csak ezután lehet érdemi változtatásba kezdeni.

Sokat segíthet a mozgás. A sport hatékonyan ellazít és jótékonyan hat az idegekre. Léteznek speciális relaxációs technikák is, amelyek a testi-lelki harmónia visszaállítását célozzák meg. A konfliktusok helyes kezelése és megoldása pedig olyan kulcsot ad a kezünkbe, amivel a váratlan vagy új szituációkban is helyt tudunk állni. Utóbbiak elsajátítása pszichológus szakértő segítségével a leghatékonyabb.