Írások
Jó pap is holtig tanul…

Jó pap is holtig tanul…

… Tartja a mondás. Habár sokan úgy érzik, bőven eleget tanultak az iskolapadban, ha sikerül olyan szakmát találni az életben, ami többet jelenthet egyszerű megélhetésnél, akkor viszont gyökeresen megváltozhat ez a szemlélet.

Hiszen ami igazán érdekel bennünket, azzal szívesen foglalkozunk, szívesen mélyülünk el benne, és nem is munkaként, vagy kötelező tanulásként fogjuk fel, hanem hobbiként vagy épp hivatásként, amiben szeretnénk kiválókká válni.

Azok a képzések, amelyeket önszántunkból, érdeklődési körünknek megfelelően mi magunk választunk, teljesen mások, mint amikor iskolásként egy tucat olyan tárgyat kellett megtanulni, ami kötelező volt, de nem találkozott az érdeklődésünkkel. Ezek a tanulmányok hozzásegíthetnek ahhoz, hogy igazán elmélyüljünk egy adott szakterület rejtelmeiben, amire egy idő után hivatásként tekintünk, amiben egész életünk során igyekszünk még jobbak lenni. Az élethosszig tartó tanulás csak akkor működik, ha tényleg azzal foglalkozunk, ami igazán érdekel bennünket.