Írások
Karácsonyi böngészés kisgyerekek számára

Karácsonyi böngészés kisgyerekek számára

Az úgynevezett böngésző könyvek hihetetlenül népszerűek az óvodáskorú és annál fiatalabb gyerekek körében. A keresés-rátalálás élménye, a világra való rácsodálkozás és az összefüggések keresése ebben a korban nagy izgalmakat rejt. Szöveget vagy előre megírt cselekményt nem tartalmaznak, a képes könyvekben mindenki fantáziájára van bízva a szereplők története.

Susanne Gernhauser munkássága tucatnyi böngészőt, képes szótárt jegyez. Tematikus könyvei között találunk évszakokkal, járművekkel, állatokkal vagy foglalkozásokkal kapcsolatos kiadványokat is.

A gyerekek különösképpen várják az ünnepeket, így a Scolar Kiadónál megjelent Keress találj mesélj Boldog Karácsonyt! című Gernhauser könyv év végén igazán aktuális „olvasnivaló”. A kíváncsi felfedezők minden oldalon más helyszínt és szituációkat láthatnak a karácsonyi készülődésről. Jó pár szereplő több oldalon is felbukkan, így követhetik az eseményeket. Ez az igényesen megrajzolt, részletgazdag színes képeskönyv ajándéknak is tökéletes lehet.