Írások
Mi fán terem egy operátori állás?

Mi fán terem egy operátori állás?

Az utóbbi évtizedekben meglehetősen sok külföldi nagyvállalat helyezte a termelését Magyarországra. Ennek köszönhetően jelentősen megnőtt az operátor álláslehetőségek száma. Az operátor jelentése kezelő. Az angol „operator” szóból ered. Tágabb értelemben ide szokták sorolni a call centeres és számítógépkezelői pozíciókat is. Ám ebbe a kategóriába inkább a gyári környezetben végzett, betanított munkák tartoznak. 

A legtöbb összeszerelési, gépkezelői feladatot ma az autóipar és a számítástechnikai szektor adja. A tömeg-és sorozatgyártás során számos különböző feladattípus akad. Operátorok végzik a részegységek gyártását, ellenőrzését, csomagolását. Emellett részt vehetnek beépítési vagy akár dokumentálási munkákban is, a pozíciók cégenként változnak. Nem szükséges hozzá előképzettség vagy magas iskolai kvalifikáció, így bárki számára adott a lehetőség, hogy kipróbálja magát benne.

A Jobtain hazai munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó cég majd 20 éve köti össze országszerte a munkaerőhiánnyal küzdő cégeket a dolgozni vágyókkal. Hozzájuk bizalommal fordulhatsz, ha operátor állást keresel.