Írások
A fluktuáció csökkentése lehet a megoldás

A fluktuáció csökkentése lehet a megoldás

Az idei évre vonatkozó munkaerő-piaci felmérések szerint továbbra is a fizetés és bónuszok a legvonzóbb tényező az álláskeresők számára, hogy elvállaljanak egy állást, de tudjuk, hogy hosszú távon nem kielégítő egy utált állás, hiába fizet jól. A keresett faktorok között a pénzt szorosan követi a hosszú távú megelégedettséghez fontos munka-magánélet egyensúlya és a karrier előmeneteli lehetőség.

Azonban az új felvételeknél jó 6 hónap elmegy a toborzással és betanítással, ráadásul a béreket is felhajthatja az új munkaerő alkalmazása, ez tehát ráfizetés. Ha tehát cégünk hosszú távon gondolkozik, a munkaerő megtartása a fő cél, amivel kiküszöbölhető a folyamatos felvételiztetés és betanítás nyűgje.

Ennek érdekében először is a felvételnél szükséges úgy definiálni és vizsgálni a munkaerő beállítottságát, hogy megfelelő csapattagokat találjunk, akik egy összetartó csapattá kovácsolhatók. A nehézségek idején is fontos hangsúlyt fektetnünk a csapat tagok egyéni preferenciáira, és a közösséggé formálásra, mert ez a legfontosabb a bérezésen kívül. A lojalitás növelése sok energia befektetést kíván a vezetőktől, de kifizetődik!