Írások
Hosszú hétvégi tervek

Hosszú hétvégi tervek

Elérkezett az első olyan hosszú hétvége az évben, amikor végre jó az idő, így érdemes kimozdulni ilyenkor a négy fal közül! Erre a hétvégére hoztam pár ötletet, hova érdemes ellátogatni a családdal.

Egyik kedvenc családbarát helyszínem a Tatai tó környéke, itt kb. 2 óra alatt megkerülhetjük a tavat gyalog vagy kerékpárral, élvezve a csodálatos panorámát. Ezt követően a tóparti éttermek kínálatából is válogathatunk, jól esik egy finom grill étel vagy pizza a teraszos vendéglőkben. Mindenképpen tanácsos előre asztalt foglalni, mert mi többször jártunk már úgy, hogy nem volt szabad asztal. A Tatai várat is érdemes megnézni, és kihagyhatatlan a fagyizás a végén! 

Másik kedvelt célpontunk a Pilis – ilyenkor már kizöldellt az erdő, élvezhetjük a csodás tájat egy nem túl kemény terepen. Választhatunk itt sokféle útvonalból, népszerű célpont a Rám-szakadék, a Dera-szurdok, illetve az országos kéktúra vonala is Visegrád felé. Ha megszállni is szeretnénk itt, Dobogókő apartman kínálatából könnyedén választhatunk. Ha már itt járunk, érdemes megnézni a gyerekkel a szentendrei skanzent, illetve Szentendre belvárosában, Duna partján is sétálgatni egy kicsit.