Írások
Az üzleti életben is nagyon fontos az átláthatóság

Az üzleti életben is nagyon fontos az átláthatóság

A bizalom az üzleti élet egyik legfontosabb tényezője, amely hosszú idő alatt alakulhat ki, hosszú távú együttműködés során. Ha egy új üzleti partnerrel szeretnénk dolgozni, akkor szükségünk van információkra a cégről, ami alapján eldönthetjük, vajon megbízható partnerünk lesz-e. Ezt a célt szolgálják a különböző üzleti minősítő rendszerek, amelyek bizonyos mérőszámok és kritériumok alapján egy valós képet igyekeznek festeni a vállalkozásokról. Mindezt független szakértőként, hogy a minősítés semmiképp se legyen elfogult és megkérdőjelezhető. 

Ilyen minősítést dolgozott ki az IFKA is. Az IFKA, az Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódjaként fontos szerepet tölt be a hazai gazdasági életben. Hídképző szervezetként összekapcsolja a gazdaság keresleti és kínálati oldalát, amelyhez elengedhetetlen tényező az üzleti bizalom megléte.

A gazdasági szereplők közti együttműködést segíti azzal, hogy objektív minősítést ad hazai vállalkozásokról, így a leendő üzleti partnerek valós képet kaphatnak a cégről. IFKA minősített tanácsadó cég például a Learning Innovation Kft. is